Október hat: Vakablak

Október hatodikán 15 órakor Vakablak címmel fotókiállításom nyílik Dobogókőn, a Manrézában.

Vakablak – meghívó

meghívó nagyobb méretben

Az anyag a weboldalamon látható The nature of inspiration (Az ihlet természete) sorozatból, valamint két ott még nem látható új szériából fog állni. Ezek egyike az ország egyik legnagyszerűbb épületében, a másik pedig az egyik leggyönyörűbb térben készült, ahol valaha jártam. Többé azonban már soha: a minap lerombolta a barbarizmus.

Surányi Mihály, a Nessim Galéria vezetője elfogadta kérésemet, hogy megnyitó beszédet mondjon a kiállításon.

Jelenleg egyébként Barta Zsolt Péter Csarnok című tárlata látható a Nessimben. Nagyon szép. Különösen ajánlott azoknak a pixelvadászoknak, akik szívszélhűdést kapnak a kromatikus aberrációtól és a dinamikai tartomány szűkségéből eredő beégéstől vagy részlettelen sötét tónustól. Itt egy érvényes bemutató arról, hogy a képalkotás fedezete egészen máshol van.

Barta Zsolt Péter: BPG 1678

Barta Zsolt Péter: BPG 1678 (2007)
Csarnok

korábban a Nessim Galériáról:
2007 augusztus 23 Egészecskék
2007 június 10 Továbbított üzenet
2007 április 5 Elszálltak

Visszatérve a Manrézára: a weboldalon megjelent Júlia ottani Sivatag című kiállításának a dokumentációja. A videofelvétel (.wmv, 174 MB, 47 perc) Vértesaljai László SJ teljes megnyitóját is tartalmazza a Keresztút elmélkedő elemzésével.

szolgálati közlemény
A megnyitóig sok teendőm lesz, a webnapló ritkán tud majd frissülni. Azután újraindul a (majdnem) mindennapi szépségrevü.

nem lehet hozzászólni