Továbbiak a Rolleiflexről és a Hy6-ról

(Előzmény: Rolleiflex: vissza a közeljövőbe)

Év vége felé néhány további részlet tisztázódott a Photokinán bemutatott legújabb Rolleiflexről, a Hy6-ról.

A Leaf AFi néven is forgalmazni tervezett Hy6 a Jenoptik és a Franke & Heidecke közös fejlesztése. Mechanikájáról az egyébként 89 főt foglalkoztató Franke & Heidecke (azaz a Rollei), az elektronikáról és a fejlesztési költségek jelentős részéről a Jenoptik gondoskodott. Az ergonómiai kialakítás az Art Kontor nevű tervezőiroda munkája. (forrás)

A Leaf AFi markolata és akkumulátora a “hírek szerint” eltérő lesz, mert ehhez nyilván a Leaf (illetve anyacége, a Kodak) gyárt majd digitális hátfalat. (A Jenoptik és a Leaf közös sajtóközleménye a szerződésükről itt olvasható [PDF, 40 KB].)

Kiderült, hogy a Sinar átveszi a Rolleiflex középformátumú gépek terjesztését világszerte. (forrás 1 és 2)

Egy közlemény (angolul) szerint épp a Hy6-tal kapcsolatos ambíciókkal függ össze, hogy a Sinar többségi tulajdonát mégis megtartja a Jenoptik konszern, korábbi terve helyett, hogy eladja a Leicának.

Végül valami a szemnek és a kéznek.

Újabb képek láttak napvilágot a Hy6-ról, melyek állítólag közelebb állnak a tavasszal megjelenő modell végleges kinézetéhez.

Kisfilm: a készülék így néz majd ki kézben tartva, forgatva (.mov, 652 KB).

3D virtuális modell, video, képek és adatok pedig itt.

Remélem, meglátjuk testi valójában is a Hy6-ot. Bár Magyarország biztos, hogy nem lesz felvevőpiac erre a fényképezőgépre.

nem lehet hozzászólni