Képtelen változás

Ez a webnapló 2006 áprilisban indult, s egy-két hónap alatt eldőlt, hogy szinte kizárólag fényképszemlével fog foglalkozni. Szinte kizárólag pozitív hangvételben, mert a pozitív rezgéseknek nagy szükségük van az erősítésre.

Képek azonban több mint két év elteltével, ebben a hónapban jelentek meg először a bejegyzésekben. Kedveltem ezt az ellentmondást: csak szöveggel mutatni fotókat, belinkelni művészeket.

Mégis illusztratívra váltottam nemrég. Talán kell ennyi megújulás. 350+ bejegyzés után, melyből közel 300 kép, és közel 260 fénykép témájú.

A képek beillesztése visszamenőleg is folyik. Nem kis feladat, ezért új bejegyzések ritkábban születnek egy ideig. Nem sietünk sehova, téma meg szerencsére van, évekre előre.

Hazai kontextusunk nagyjából változatlan, bár érintőlegesen rokon témájú blogok, weboldalak azért vannak már.

Archaltfotokonzerv. “Történeti és/vagy alternativ fototechnikák, fotokonzerválás és minden ami ezzel kapcsolatos: hírek, események, kiállítások, tanfolyamok, mittudomén.”
Fotó. “Fotósok a fotoz.blogter.hu-n, érdekes fotók, különféle pályázatok.” Vegyes felvágott László János légifotóstól.
fotókritika. “Értelmezések, kritikák fotográfiai témákról”, Cséka György esztétától. Mindössze 6 bejegyzés, a legutóbbi majdnem 3 hónapos.
Fotókultúra. Szilágyi Sándor fotótörténész dokumentumtára, melyre később alighanem visszatérünk.
FotoTV. “Fotós élet képben és hangban”. Videós kezdeményezés, vannak érdekes dolgok.
Nagylátószög. “Egy fotós blogja sokmindenről. Egyenlőre a fotótörténet dominál, mert szomorúan kellett tapasztalnom, hogy magyar nyelven alig lehet információt találni az interneten.” Az utolsó bejegyzés több mint 3 hónapos.
Záridő FotóGaléria. Az ArnolfiniBlog szekciója.

hajónapló (július 11)
Kész a korábbi fénykép témájú bejegyzések visszamenőleges illusztrálása.

1 hozzászólás ehhez: “Képtelen változás”

  1. ex ponto - pozitív fényképszemle at gaba feljegyzései írja:

    [...] Nagyon örülök, hogy én adhatok helyet az exponto.spavia.com-nak, ennek a remek, fényképezésről szóló blognak. Most kifejezetten örülök, hogy a cikkekbe végre mindig képek is kerülnek, így jóval könnyebb felismerni, miről is van szó. A képek bevezetésének részletei: Képtelen változás: [...]