Mához egy hétre: Dunaújvárosi Fotóbiennále megnyitó

Mint előrejeleztem, íme a jövő szombaton megnyíló Dunaújvárosi Fotóbiennále meghívója (PDF, 188 KB) és részletes programja (PDF, 792 KB).

Dunaújvárosi Fotóbiennále 2007 meghívó


Ennek keretében részemről hét nagyméretű és egy csomó kisebb fényképet lehet majd megtekinteni az Intercisa Múzeumban (Városháza tér 4.).

Mellesleg ugyanitt látható május 31-ig az Industria gyermekei: Fényképkiállítás a hazai ipar (egykori) fellegvárairól című tárlat, ami elég érdekesnek tűnik. Sőt még egy porcelángyűjtemény is épp csak másnapig, április 29-ig.

Kedvenc országunkban, ahol a “munka” szót a “projekt” helyettesíti, amin pedig nem ritkán spekuláció, trükk, kiskapu, pénzátfolyatás és -mosás értendő; kedvenc országunkban, ahol aktív vagy legalábbis nosztalgikus amnézia övezi azt az önkényuralmat, amelyet a munkásosztály nevében gyakoroltak, e diktatúrát, mely legfőbb reflexszé fejlesztette az amnéziát; nos, kedvenc országunkban a munka meglehetősen értelmetlen és anakronisztikus ünnepének nevezett május elseje köré szervezett “hosszú hétvégén” végül is nem a legrosszabb ötlet éppen Dunaújváros felé venni az irányt.

nem lehet hozzászólni