Chihiro, a győztes

A tiszta nyugalom az égalatti rendező elve.

— Lao-Ce: Tao Te King)

Enikő két társával, Császár Szabolccsal és Mészáros Ferenccel együtt megnyerte Az időtlenség cseppjei című pályázatot, melyet a Kludi írt ki japán stílusú fürdőszoba tervezésére.

A legjobb beszámoló talán az Építészfórumon nézegethető; más tudósítások itt és ott.

Az összes pályamunka között a leginkább megidézte számunkra egy japán fürdő hangulatát. Nem archaizálva, nem formai vagy grafikai elemekkel, hanem szellemében. Anyaghasználata, felületképzése, a finom anyagváltások, a fény-árnyék kezelése egyaránt jól eltalálta azt a hangulatot, ami egy mai, európai fürdőt japánná tehet.

— értékelte Enikőék “Chihirojeligéjű győztes tervét Várhelyi Judit, a Magyar Formatervezési Tanács irodavezetője és a zsűri elnöke.

Körkörös tér, mégsem körbejárandó és nem kör alakú; van középpontja, mely azonban nem hozzáférhető. Ritmikusan tagolt, mégis oszthatatlan. Az igenek és nemek egyensúlyát olyan ütemben felejti a nyugati civilizáció, hogy már tényleg egzotikusnak számít.

Ha megépül a terv — van rá szándék —, arról szintén beszámolunk majd. Addig is heves gratuláció a fürdőszobatervhez, mely japánoskodás helyett a modern japán építészet tömegeit és fényeit értelmezi gyönyörűen.

nem lehet hozzászólni