Szerencsi Művészeti Szabadiskola: idén harmincadik éve

Megnyílt a korábban encsi, jelenleg Szerencsi Művészeti Szabadiskola weboldala, mely idén nyáron pontosan 30. éve vár jelentkezőket. Ma talán ez az egyetlen olyan program Magyarországon, amely tizenéves kortól kezdve örökíti és fejleszti tovább Kassák és Moholy-Nagy hagyományát, mégpedig egyenes ágon, a Kassák-tanítvány Fajó János vezetésével. Nem elsősorban valamilyen konstruktivista stílusra, hanem konstruktív látásmódra nevelve, mely — a Bauhaus-féle horizontális szellemben — bármilyen autonóm vagy alkalmazott alkotásban termékeny. Ezért kínál a művésztelep annyiféle: festő, kerámia, plasztika, fotó, építészet, digitális technika és grafika szekciót.

Ha az évforduló kapcsán megnyílhatna egy komolyabb kiállítás az évek folyamán született művekből, világossá válna, hogy mindmáig alkotnak tizen-huszonéves fiatalok éppúgy, mint az érettebbek, olyan friss és tiszta műveket, amelyek minimum méltóak mind az említett elődökhöz, mind a befutott kortársakhoz, miközben ez a szemlélet méltatlanul alulképviselt a magyar művészeti nyilvánosságban.

Ez azonban ne érdekeljen senkit, hanem jelentkezzen (június 20 a határidő), avagy küldje el a gyerekét, mert sosincs késő.

Néma Júlia: Intonáció (2003)

Néma Júlia: Intonáció (2003)
olaj, fa 50×55 cm


Személyes öröm, hogy Júlia Intonáció (2003) című festménye illusztrálja a website egyik oldalát.

1 hozzászólás ehhez: “Szerencsi Művészeti Szabadiskola: idén harmincadik éve”

  1. Pigge Helén írja:

    jó körkép, várom a folytatást.