Kilátás

Február 7-ig még látható Némáné Nagy Júlia festőművész Kilátás című kiállítása, melyet Béres Klára, a Béres Rt. kommunikációs igazgatója nyitott meg január 20-án Bicskén a Petőfi Művelődési Központban. A 60. születésnapi tárlat meghívóján ez az ars poetica olvasható:

Tájképek.

Akár belső tereket, akár a természetet, akár költői látomásokat idéznek, valamennyien szűkebb, belső hazámból érkeztek.

Kinézek az ablakon, olvasok, sétálok vagy emlékezem. Nem megyek a világ végére. Az erős körvonalak, az élénken szétfolyó és találkozó színterek, a vad ellentétek és a finom átmenetek természetesen együtt élnek számomra.

Helyben vannak, a helyükre kívánkoznak. Az ő helyük egyben az enyém.

És miközben öröm forrása volt ez az ünnep (Isten éltesse!), nem hagyható szó nélkül, hogy ez a hely azért ténylegesen szűkösebb a kelleténél. Ez a munkásság ugyanis, melyet bizonyos közelségből van szerencsém ismerni, a környező régió kisvárosain és nagyobb falvain kívül gyakorlatilag ismeretlen.

A megnyitón Tihanyi Gellért klarinétművész játszott. Az ő felkérésére született Faragó Béla Gregor Samsa vágyakozása című műve, mely Tihanyi Kurtág/Bartók/Faragó/Stravinsky/Reich című albumán kívül ezen a lemezen is megjelent, és valami hihetetlenül gyönyörű dolog.

nem lehet hozzászólni