Műhely: house I + IV + kiállítás

Mint előrejeleztem, megvan a house I sorozat revíziója és bővítése is a house IV után.
Itt látható.

A két széria ugyanott készült. Két egymás mellett álló vasbetonvázban, melyek az 1970-es évek eocénprogramjának bebukásakor úgy maradtak. A helyszín Bicske, ezért először az itteni művházban lesznek kiállítva a képek. Nem mind, hanem 10 kiválasztott, másik 10 testvéries társaságában, melyeket ugyanott, velem együtt alkotott egy hozzám rendkívül közel álló személy. Tehát duett, jövő év első felében. Részletek később. Ez lesz az első kiállításom.

A helyszínhez személyes viszony köt. E méltóságteljes és félelmetes kolosszusok kezdettől fogva vonzottak fényképezés nélkül is, sokszor jártam bennük, sokat jelentettek. Ezt a hálát fejezi ki az egyetlen nem belső, hanem kivételesen külső felvétel, Tisztelet a Háznak, mely tulajdonképpen nem tartozik a sorozathoz. Ezért kap szót egyáltalán a hely. A többi ház és a legtöbb képem helyszíne velük születetten névtelen, miként az itteni bejegyzésekben is olyan fotográfiákat szemlézgetek másoktól, amelyek, kissé pongyolán mondva, transzcendens módon viszonyulnak a helyhez és az időhöz, és amelyeknek az adatait firtatni tapintatlanság és értelmetlenség.

Itt azonban megjegyzendő, hogy az épületek környéke nemrég óta hasznosításra került, lakópark lesz belőle. Bár nekem nem világos, hogy az ipari jellegű vasbetontömegekből is lakóházakat csinálnak vagy belőlük lesz a Bicske Pláza. Tulajdonképpen mindegy.

nem lehet hozzászólni